Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida organitza una jornada formativa per implantar els plans d’igualtat a les empreses

La UGT-Terres de Lleida ha celebrat avui divendres al matí la jornada ‘Mesures i plans d’igualtat a l’empresa’, una activitat a càrrec d’Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació Professional de la UGT Catalunya, que s’emmarca en la iniciativa #cadadiaes8demarç. En la sessió hi han participat delegats i delegades sindicals d’una trentena d’empreses de la demarcació de Lleida. “És molt important que totes les empreses tinguin i apliquin els plans d’igualtat, per acabar així amb la bretxa salarial i les desigualtats laborals”, ha apuntat Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT Terres de Lleida.

ugt-plansigualtatEn la sessió d’avui, Gajardo ha estat l’encarregada de formar i informar els representants del sindicat de les diferents empreses per fer front a aquesta situació, amb l’objectiu que puguin fer extensiu el missatge i aplicar les lleis. I és que els últims informes del sindicat apunten que solament un 4,2% de les empreses catalanes que estan obligades a tenir plans d’igualtat el tenen registrat; i que només el 9,2% de les empreses tenen un protocol d’assetjament sexual o per raó de sexe, una mesura obligada en totes les entitats.

Una dada rellevant que ha ressaltat Gajardo és que “les dones a patir del 8 de novembre estem treballant gratis”, una afirmació que s’obté si s’estudia la diferència salarial que existeixen encara actualment entre homes i dones dins d’una mateixa empresa.

És per aquest motiu, que tant Moreno com Gajardo han destacat la importància d’aquesta sessió. Per una banda, per poder garantir la igualtat en totes les empreses de la demarcació, siguin del sector que siguin; i per l’altra, per compartir opinions, situacions i vivències amb d’altres empreses de la zona.

En el marc de la campanya #cadadiaes8demarç, la UGT-Terres de Lleida ja té previstes noves accions per als propers mesos. Per una banda, es preveu que al mes de juliol, el sindicat, juntament amb altres entitats, programi enguany el festival ‘Cinemón’; i a la tardor, tenen previst programar un taller sobre el llenguatge, per aconseguir que sigui no tant sexista, sinó més inclusiu.

Leave a comment