Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida organitza una jornada de salut laboral amb èxit de públic

Demana a empreses i institucions no abaixar la guàrdia en la inversió en prevenció, ja que la sinistralitat en el treball a Lleida puja un 22%

Escenifica amb petites actuacions casos d’assetjament laboral a la feina que cal detectar i denunciar

La UGT-Terres de Lleida ha organitzat avui, per a delegats i delegades de prevenció, una jornada emmarcada en el Dia de Salut Laboral que tindrà lloc demà, i que ha consistit en escenificar diferents situacions de “mobbing” o “assetjament al treball” per tal que els assistents sàpiguen com reaccionar.
Jornada Mobbing
La secretària de Salut Laboral, Eva Casino, ha valorat molt positivament la jornada, que s’ha dut a terme a la Sala Jaume Magre, i a la qual han assistit unes setanta persones. “Hem mostrat, amb actuacions teatrals, com cal actuar davant suposats casos de ‘mobbing’ i les seves variables”. I ha afegit que “l’èxit d’aquestes jornades fa patent la necessitat d’organitzar-ne més”.
DADES DE SINISTRALITAT
També, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Laboral, la UGT-Terres de Lleida vol tornar a denunciar l’augment d’un 22% dels accidents de treball a la demarcació de Lleida, entre el 2012 i el 2016. La UGT de Lleida demana que cal tornar a posar l’èmfasi a empreses i institucions que cal continuar invertint en mesures per acabar amb aquest problema.
IMG_9046
Els accidents de treball mortals a Lleida l’any 2016 van ser de 12. Són més que, per exemple, els anys 2012 i 2013, en què van morir 8 persones en el treball.
Des de la UGT demanem la derogació de la reforma Laboral i les seves polítiques d´austeritat, que han dut l´entorn laboral a la seva precarietat i l´empitjorament progressiu de les condicions de treball
Exigim que Inspecció de Treball augmenti les accions inspectores en matèria de Seguretat i Salut
Demanem Intensificar les polítiques actives en matèries de prevenció, dotant amb suficients recursos econòmics i humans l´Institut Català de Seguretat i Salut (ICSSL).
Revertir la reforma del marc jurídic de les mútues.

Des de la UGT ens reafirmem en la necessitat de posar fi a la precarietat i la pèrdua de drets dels treballadors i treballadores per tal de millorar la prevenció de riscos i reduir els danys a la salut., Continuarem amb la nostra lluita per a la defensa del treball estable, igualitari i de qualitat que comportarà, sense cap dubte, una millora de les condicions de treball i de la seguretat i a la vegada de la salut de les persones treballadores del nostre

Leave a comment