Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida ha presentat en aquest mes 2 denúncies contra “falses” cooperatives per explotar a treballadors

Campanya perquè aquestes empreses subroguin tots els treballadors “falsos autònoms” a les plantilles

La UGT-Terres de Lleida continua amb la seva campanya de denuncia de les pràctiques abusives i d’explotació laboral per part de les anomenades “falses” cooperatives, o companyies que utilitzen a “falsos” autònoms en el seu règim de treball.

Antonio Rodríguez, secretari general de la FICA a Lleida, ha explicat avui que en el que portem de mes la UGT de Lleida ha denuncia ja a 2 “falses” cooperatives, concretament Servicarne (Vall Companys) i T.A.I.C. (Grupo Jorge). Amb aquest tipus de denuncies s’espera que Inspecció de Treball actuï i imposi, com en d’altres casos a nivell nacional, sancions exemplars. Rodríguez ha explicat en roda de premsa que aquest tipus d’empreses (la majoria del sector càrnic) estan “explotant” als treballadors i abusant del fet que la majoria d’ells són persones amb molta necessitat de treball, la majoria immigrants. “No disposen d’horari, amb jornades de 12 hores de treball i 27 dies al mes, sense protecció de riscos laborals”, ha dit. En aquest sentit, Alicia Buil, responsable del sector Alimentació de la UGT de Catalunya, ha avançat avui que el sindicat seguirà “fins on calgui perquè aquest negoci, el de les falses cooperatives, arribi a la seva fi”. La UGT exigeix de manera immediata que tots els treballadors o “falsos autònoms” d’aquestes empreses “es subroguin a les empreses principals i tinguin els mateixos drets que la resta de treballadors”.

IMG_3410

Segons les dades de la UGT de Catalunya 1 de cada 6 treballadors d’aquest sector són falsos autònoms.

Per la seva part, el secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà, ha titllat de “comportament laboral amoral i propi del segle XIX” aquestes pràctiques, que cal “eradicar”.

Leave a comment