Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida ha presentat aquest any una mitjana de gairebé 3 denúncies al mes davant Inspecció de Treball per vulneracions dels drets de treballadors

En la seva trobada de premsa anual el sindicat anuncia que espera traslladar-se a una nova seu el proper mes de maig/juny

 

UGT-Terres de Lleida ha presentat durant aquest any una mitjana de gairebé 3 denúncies davant Inspecció de Treball per denunciar irregularitats en centres de treball i que afecten a treballadors i treballadores. El secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà, ha fet avui balanç amb els mitjans de comunicació de les accions portades a terme pel sindicat, primera força en nombre de delegats/delegades a la demarcació.

En aquest sentit, ha comentat que fins al moment s’han presentat 32 denúncies, xifra que encara s’incrementarà abans de tancar l’any. Les causes econòmiques acaparen el motiu de les denúncies, com per exemple: impagament de salaris, hores extres i plusos… i en segon lloc les causes vinculades a les condicions en matèria de treball laboral (s’adjunta l’estudi). També, destacar denúncies interposades a causa del “mobbing laboral”. El secretari general ha explicat que els sectors amb salaris molt baixos i amb condicions precàries generen 6 de cada 10 denúncies de la UGT de Lleida davant inspecció de treball. Ha posat l’exemple dels treballadors del camp, que l’estiu passat van ser lamentablement protagonistes en aquest sentit. Per tot això, la UGT de Lleida no descarta fer públics els noms de les empreses que no compleixen amb els seus treballadors i que generen denúncies i tampoc posen remeis en solucionar aquests problemes.

Estudi Inspecció de Treball 

IMG_9846

Aguilà, acompanyat de la secretària d’Organització, Demelsa Mateos, el secretari de Polítiques Socials i Formació, Ramon Moreno, i el secretari general de la Federació d’Indústria, Construcció i Agro (FICA), Antonio Rodríguez, ha volgut fer també balanç d’accions reivindicatives que el sindicat ha portat a terme, com la relacionada amb la conciliació en el sector del comerç. Amb “Posa’t a l’Hora” –nom de la campanya- la UGT ha volgut focalitzar en aquest sector l’abús d’horaris en uns dies molt assenyalats per estar en famílies. En aquest sentit, la UGT de Lleida demana que els dies 24 i 31 el comerç tanqui a les tres de la tarda per permetre als seus treballadors conciliar la seva vida professional i familiar.

TRASLLAT D’EDIFICI

Per últim, el secretari general del sindicat a terres de Ponent ha avançat que “tenim el compromís del Ministeri d’Afers Socials per canviar de seu el maig/juny de l’any vinent”, atès el mal estat de l’edifici i instal·lar-se a Prat de la Riba als baixos que fins ara ocupava l’INSS. En aquest sentit, ha recordat l’estat lamentable i de deteriorament en què es troba l’edifici d’Avinguda Catalunya, per la qual cosa es fa obligatori el trasllat per poder continuar donant servei de qualitat als afiliats/des i treballadors en general.

Leave a comment