Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida es bolca amb la jornada de vaga d’aquest 8 de març

La UGT-Terres de Lleida ha participat aquest dijous al migdia en la concentració davant de la Plaça de la Paeria fixada per aquest 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. Una protesta que ha comptat amb la participació d’altres sindicats i de prop d’un miler de persones.

ugt-petitaLa reivindicació, sota el lema ‘Ens plantem contra la bretxa salarial, contra els salaris de misèria i contra les violències masclistes a la feina’, s’ha iniciat amb els càntics ‘Vaga, vaga, vaga; vaga general!’, ‘Per un conveni just’, ‘Si, si, si, les dones som aquí’ i ‘Si no s’arregla això, vaga, vaga i vaga’.

El secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilà, ha qualificat el seguiment de la convocatòria de vaga d’avui com a “molt positiu” i ha detallat que “s’ha deixat notar en diferents àmbits professionals”. Per la seva banda, Demelsa Mateos, secretària d’organització de la UGT-Terres de Lleida, ha explicat que les dones lleidatanes pateixen una triple discriminació: “Les dones són el col·lectiu més afectat per la precarietat laboral; encara se’ls hi assignen els rols i estereotips marcats per la societat, com per exemple la baixa maternal o el fet d’encarregar-se dels fills; i els convenis provincials són inferiors a la demarcació de Lleida. Una triple discriminació que s’hauria d’acabar”.

La UGT-Terres de Lleida ha participat a la concentració de les 12.00 hores, també se sumarà a la marxa reivindicava de les 18.00 hores a Lleida, convocada per Marea Lila, i s’ha sumat aquest matí, i ho farà també durant tot el dia, a les aturades de dos hores en cada torn de treball.

Leave a comment