Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Comité d’Empresa del Nadal Meroles denuncia la situació laboral dels seus treballadors

Els treballadors i treballadores del Centre Sociosanitari Nadal Meroles de Lleida (SARQUAVITAE), volen denunciar el seu desacord i preocupació pel descens en la qualitat assistencial que poden oferir als usuaris, a causa de les condicions laborals a les quals l’empresa els té sotmesos des de fa tres anys.
 
El Centre Nadal Meroles es troba immers en un ERO des de l’any 2011, han estat 3 anys en el que els treballadors han vist reduïda la seva jornada , han renunciat a les pagues per incentius, han perdut 2 pagues-extra i, a banda de la pèrdua salarial per menys jornada, també han perdut un 5% de salari ordinari.
 
L’ERO es va pactar essent conscients de què la Generalitat havia reduït l’activitat programada en 11 llits en aquest centre, però, amb la confiança de retornar a la normalitat, o amb el convenciment que l’empresa buscaria formules per fer viable el seu negoci, en un plaç breu de temps, i retornar als treballadors/es a la situació de jornada ordinària quan el Centre tingués un nombre determinat de llits ocupats.
 
L’escenari, ara com ara, és que durant l’any 2014 bona part dels llits retallats estan sent ocupats per malalts privats, el que suposa un guany afegit per a l’empresa. Aquestes puntes d’ocupació sobrepassades amb el personal amb jornada reduïda, es tradueix amb un lògic descens en la qualitat assistencial, ja que tot i que els treballadors/es fan un esforç per damunt del pactat, no poden fer front a l’estrès que suposa haver de córrer per atendre més malalts en menys temps. 

Nadal MerolesEls treballadors/es volen que augmenti l’activitat, per descomptat, però alhora volen que es revisi la seva situació laboral.
 
Durant els tres anys d’ERO l’empresa està tenint resultat comptable positiu, per tant, i en vistes que l’ocupació de llits, ja siguin públics o privats, va millorant, es demana que es torni a dotar al centre de la seva plantilla al 100% per poder continuar treballant com sempre s’ha fet, oferint el millor servei a uns usuaris que precisen d’una atenció curosa i excel·lent.
 
El Comitè d’empresa amb el suport dels treballadors i treballadores del Centre i dels sindicats, volen denunciar la falta de sensibilitat de l’empresa quan posa en més valor els diners que les persones i el servei que se li ha de donar a l’usuari.

 

Leave a comment