Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida denuncia a Inspecció de Treball les extremes condicions laborals dels treballadors del projecte “LimnoPirineus”

La Federació de Serveis Públics (FSP) de la UGT-Terres de Lleida ha denunciat davant la Inspecció de Treball les extremes i lamentables condicions laborals dels treballadors del programa “LimnoPirineus”, que pertanyen a diferents col.lectius entre ells Forestal Catalana S.A., empresa pública del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.
La FSP, mitjançant la carta de denúncia d’un treballador, ha fet arribar també al Conseller Delegat de Forestal Catalana  així com al servei de prevenció de riscos de la propia empresa la situació dels treballadors d’aquest programa “Life”, destinat a millorar l’estat de conservació de les espècies aquàtiques de l’alta muntanya. Concretament –en el seu escrit- el treballador denuncia que no disposen ni de roba de treball en condicions per treballar a tanta altitud, així com les maratonianes jornades de treball. El treballador també explica que, sovint, s’han de quedar a dormir en  tendes de campanya o en refugis  d’alta muntanya sense llits ni dutxes i sense material per netejar-se després de treballar durant tot el dia i manipulant, sovint, animals morts. Els treballadors, a més a més, veuen condicionada la seva jornada laboral i fins i tot les seves vacances, que no coneixen quan les poden fer.hands

La FSP ha demanat a la Inspecció de Treball una avaluació dels riscos amb la màxima urgència, ja que, el sindicat, considera que les condicions actuals comporten un perill i un alt risc físic per als treballadors. La UGT-Terres de Lleida insta al departament a vetllar per la seguretat d’aquests treballadors.

 

Leave a comment