Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida demana als 230 ajuntaments de Lleida de menys de 20.000 habitants que s’adhereixin a l’Acord Marc de Condicions Laborals

Roda de P.
La Federació de Serveis Públics (FSP) de la UGT de Lleida ha fet una crida avui perquè els governs municipals que surtin de les eleccions del 24 de maig s’adhereixin al Conveni Marc de les Condicions Laborals per als empleats públics de municipis de menys de 20.000 habitants.

El secretari general de la FSP a Lleida, Pep Gonzàlez, i el secretari general de Política Institucional, Carlos Villalante, han recordat que dels 231 municipis de Lleida, només un, el de la capital, supera els 20.000 habitants. En aquest sentit, els 230 restants poden adherir-se al recent aprovat nou Conveni Marc de Relacions Laborals amb l’objectiu de tenir un marc de referència pels seus empleats públics, i millorar, d’aquesta manera, les seves condicions laborals.

Carlos Villalante ha assenyalat que la demarcació de Lleida té una casuística especial, atès que hi ha molts municipis petits. De fet, dels 230, 170 són de menys de 1.000 habitants i 115 de menys de 500. Aquesta situació fa que hi hagi ajuntaments amb molts pocs treballadors, cosa que complica el fet que aquests puguin unir-se per reclamar millores i/o igualtat en les seves condicions laborals. “Ara disposem d’un marc de referència, aprovat per totes les parts implicades, al qual cal adherir-se. Aquest marc supleix l’actual absència que tenen molts empleats pel que fa a convenis…”. Fins a l’actualitat, nome´s 4 ajuntaments de Lleida han mostrat el seu interès per sumar-se a aquest acord.

La UGT-Terres de Lleida ha exposat avui a la Diputació de Lleida aquest acord sol·licitant a la corporació provincial ‘treballar plegats’ per tal de millorar aquests condicions laborals.

Leave a comment