Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida acusa a Ferrocarrils de la Generalitat de perjudicar el dret a vaga dels treballadors d’Espot Esquí i Port Ainé

El sindicat estarà atent demà a l’actuació de l’empresa i no descarta presentar una denúncia davant Inspecció de Treball
Anuncis de “forfaits” a meitat de preu; també descomptes en el de temporada… anuncis que FG ha anunciat aquests darrers dies per demà dissabte i diumenge per tal de perjudicar el dret de vaga dels treballadors de Port Ainé i Espot Esquí, que han convocat.
port-aine-01
La UGT-Terres de Lleida ha informat a Inspecció de Treball que l’empresa podria suplir demà amb treballadors provinents de les ETT incomplint així el dret a vaga. Cal recordar que demà és el primer de la vaga anunciada per als caps de setmana (dissabte i diumenge) des del 20 de gener fins el darrer cap de setmana de febrer entre les 11 h a les 15 h. El sindicat adverteix que aquesta i altres pràctiques “serien una clara violació del dret a vaga i del que estableix el marc legal en aquests casos”. En cas que l’empresa (FG) incompleixi demà, la UGT-Terres de Lleida ho denunciarà davant la Inspecció de Treball per tal que els drets dels treballadors no es vegin vulnerats per aquesta pràctica.
Cal recordar que les reivindicacions de la plantilla de les pistes d’esquí passen per  per reduir la jornada laboral trenta-vuit hores a l’any; revisar els salaris del personal fix; equiparar les categories dels acabats d’incorporar procedents d’empreses de treball temporal; crear una comissió de seguiment “encallada tres anys”; i l’execució d’una sentència que estableix a FG executar els endarreriments dels plusos de les vacances des del 2014 i que l’empresa no compleix.
FG no ha mostrat voluntat de negociar en tot aquest procés i fins i tot ha “amenaçat” al Comitè d’Empresa titllant d’il·legal la convocatòria d’aturada.

Leave a comment