Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT situa entre el 82 i el 85% el seguiment a Catalunya de la nova jornada de vaga d’examinadors de trànsit

La UGT xifra entre el 82 i el 85% el seguiment que ha tingut a Catalunya la nova jornada de vaga dels examinadors de carnet de conduir d’aquest dilluns, que el col·lectiu porta a terme des del 2 de juny al conjunt de l’Estat per tal que la Direcció General de Trànsit faci efectiu un complement salarial d’uns 200 euros nets al mes que la DGT va acordar fa 10 anys amb els sindicats i que encara no s’ha aplicat. La UGT calcula que a Catalunya en els vint dies de vaga previstos es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens de conduir. En el cas de Lleida serien uns 1.100. A Lleida, segueixen la vaga 4 dels 6 examinadors.

IMG_5151 (2)

Amb les aturades previstes tots els dilluns, dimarts i dimecres fins el 31 de juliol, el col·lectiu reclama a la DGT que faci efectiu un complement salarial específic signat amb els sindicats i que es va aplicar a la majoria dels col·lectius de la plantilla de la DGT menys en els dels examinadors, segons ha explicat aquest dilluns a Lleida Silvia Faja, examinadora de trànsit i secretària d’Administració general de l’Estat de la UGT de Catalunya.

Faja ha explicat que es mantenen les aturades previstes entre els examinadors de trànsit davant “la incomprensible manca de voluntat negociadora” per part de la DGT i del govern espanyol. La UGT, de la mateixa manera que altres organitzacions sindicals, exigeixen a la Direcció General de Trànsit “que faci front al pagament del complement salarial compromès amb els examinadors amb fons propis i sense haver de recórrer a Hisenda, ja sigui en forma de ‘complement de productivitat’ o amb el nom que vulgui”.

En aquest sentit, Faja ha manifestat que el col·lectiu “se sent enganyat” i lamenta que des de la DGT se’ls hagi reconegut que hi ha recursos suficients per pagar el complement compromès, però que no hi ha cap voluntat política per a fer-ho.

A Catalunya hi ha 112 examinadors de carnet de conduir -6 a la demarcació de Lleida- que realitzen 13 exàmens diaris cadascun d’ells. Això suposa l’anul·lació que cada jornada de vaga d’aproximadament 1.456 proves, unes 52 a Lleida, on 4 dels 6 examinadors segueixen l’aturada.

Les aturades dels examinadors de trànsit seguiran els dies 27 i 28 de juny i el 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol. La UGT calcula que a Catalunya en els vint dies de vaga convocats es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens de conduir. En el cas de Lleida serien prop de 1.100.

Leave a comment