Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT signa el conveni d’Hostaleria de Lleida

El sindicat UGT ha aprovat aquesta setmana el conveni d’Hostaleria de Lleida, un acord que és un reflex de la situació actual, en el qual la sortida de la crisi té la seva contraprestació en la millora de les condicions de treball. Amb aquesta signatura, el sindicat aposta per millorar la professionalitat, l’ocupació i la formació dels treballadors, aportant així valor al sector, mantenint i potenciant els llocs de treball i col·laborant amb la cohesió social.hostaleria-conveni

El conveni signat posa fre a les externalitzacions. En aquest sentit, qualsevol activitat que s’externalitzi ha d’oferir el mateix salari i complements, així com complir la jornada anual regulada en el conveni d’Hostaleria de Lleida. Per altra banda, s’estableix que els contractes a temps parcial tinguin prioritat per convertir-se en contractes a temps complet; s’augmenta l’acumulació de lactància a 15 dies laborals; i s’afegeixen als permisos retribuïts el temps indispensable per acompanyar a familiars de primer grau de consanguinitat a tractaments de radioteràpia o quimioteràpia relacionats amb el tractament del càncer.

Pel que fa a les condicions econòmiques, amb aquesta signatura s’inicia el camí de la recuperació. En aquest sentit, s’aprova un increment salarial per al 2017 similar al de l’IPC real i amb efecte retroactiu des de l’1 de gener; i un increment per al 2018 i 2019 d’1,3% cada any, a més de la revisió salarial segons l’IPC. És per això que des del sindicat asseguren que és un “bon conveni”, en el qual es milloren les condicions de treball del sector, es garanteix el poder adquisitiu dels treballadors, s’impedeix la desigualtat salarial i s’afavoreixen mesures de conciliació.

 

Leave a comment