Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT proposa un Observatori Socio-Laboral i el Consell Econòmic i Social per l’Aran

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, fa arribar les seves propostes al Parlament en el debat de la nova Llei del Règim de l’Aran

 

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, ha intervingut avui en la Comissió de Relacions Institucionals del Parlament que debat la nova Llei de Règim Especial de l’Aran i en el transcurs de la qual ha pogut fer les aportacions que el sindicat proposa per aquest document.

Foto1 Foto2

En aquest sentit, Solé ha recordat que l’Aran, territori amb identitat pròpia, no ha quedat al marge ni de la crisi econòmica ni de les polítiques adoptades pels governs de torn. “El territori de l’Aran ha patit retallades de serveis públics, tancament d’empreses i els efectes de la nefasta reforma laboral’. La secretària general del sindicat a Lleida ha recordat que des de l’inici de la crisi fins a desembre de 2013 l’atur ha augmentat en un 213,7 per cent, un percentatge que constata la greu afectació que la conjuntura econòmica ha tingut en el territori aranès.

Des de la UGT-Terres de Lleida s’ha traslladat als grups parlamentaris que debaten sobre aquests nova llei dues propostes concretes. Solé ha citat, com a primera, ‘i per tal d’aconseguir una ocupació de qualitat, que la Llei reflecteixi un òrgan ja existent com és el Consell Econòmic i Social’ i que se’l doti del rang que requereix; és a dir, que sigui un òrgan de participació entre els forces socials, econòmiques i institucionals per incidir en polítiques a favor del progrés d’Aran. I, com a segona proposta, la creació d’un Observatori Socio-Laboral que, partint de l’anàlisi de la realitat actual i de les tendències laborals, aporti elements que ajudin a la concreció de quin ha de ser el model a assolir.

Leave a comment