Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT guanya una sentència que denegava el permís de lactància a una interina

El Govern torna a vulnerar els dret fonamental a la igualtat i a la no discriminació per raó de sexe

La UGT de Catalunya ha guanyat una nova sentència que declara la nul·litat de la resolució dictada el 19 de febrer de 2014 pel director dels Serveis Territorials de Lleida. Aquesta resolució desestimava el recurs de reposició d’una interina que sol·licitava poder gaudir del permís de lactància, denegat per no tenir el 100% de la jornada. Una primera sentència (la sentència de 30 d’octubre de 2013 sobre el permís de lactància del personal a temps parcial, guanyada per la UGT de Catalunya) ja va servir perquè el Departament modifiqués els criteris de gestió de la borsa. En aquella ocasió el Departament va decidir incomplir la sentència i continuar limitant aquest dret fonamental als interins amb menys del 85% de la jornada.

Logo Fete Educació Terres Lleida (2)D’entrada i segons aquesta segona sentència, el Govern no pot modificar, a través d’uns criteris de gestió, la Llei 8/2006. Malauradament aquests darrers anys la Generalitat s’ha pres per costum modificar i incomplir les seves pròpies lleis per mitjà de notes internes i normatives de dubtosa legalitat. Diu el redactat de la sentència que l’esmentada Llei 8/2006 no estableix cap tipus de reducció o exclusió del permís de lactància en cas de realitzar una jornada reduïda i afegeix, literalment, que els criteris de gestió de la borsa d’interins introdueixen “una discriminación por razón de sexo dado que se restringe un derecho con cobertura de ley material, por medio de disposiciones destinadas a la ordenación interna con duda de su carácter reglamentario y dentro de una resolución que no alcanza el estandard mínimo de motivación.”

Conclou la sentència que “se declara la nulidad de la misma por conculcar el derecho fundamental a la igualdad y a la no discriminación por razon de sexo”.

Consulteu la nova sentència guanyada per la UGT de Catalunya

Des de la UGT entenem que aquesta segona sentència reitera els arguments de la primera en el sentit que el govern vulnera els drets fonamentals dels interins i deixa molt clar que la Generalitat no pot modificar una llei en base a uns criteris de dubtós abast legal. Exigim, doncs, al Govern, que faci extensiu el permís de lactància a tot el personal i amb efectes retroactius i que suprimeixi aquesta limitació dels criteris de gestió de la borsa d’interins.

 

Leave a comment