Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT fa una crida a la societat en general a mobilitzar-se i a sortir al carrer aquest 8 de març

assamblea-8-marçLa UGT-Terres de Lleida ha celebrat avui l’assemblea de delegades i delegats ‘Cap al 8 de març 2019!’, l’avantsala de les reivindicacions que prepara el sindicat pel Dia de la Dona. Una jornada que ha servit per posar de manifest la situació real que viuen les dones a les empreses a dia d’avui. Durant l’acte també s’ha fet ressò de la campanya que ha posat en marxa el sindicat UGT ‘En igualtat seguim igual’; una iniciativa que recorda que des del 2007, any en el qual es va aprovar al Llei d’Igualtat, no s’han fet canvis palesos per acabar amb la discriminació que existeix entre els homes i les dones.

La sessió ha comptat amb el testimoni de tres dones d’àmbits molt diversos que han explicat en primera persona la situació que viuen a la seves respectives empreses i les situacions de discriminació que han patit. Cadascuna d’elles representen una Federació del sindicat: Dolors Melero, delegada de Pinsos  Nanta (FICA); Estela Guerra, delegada de l’Ajuntament de Lleida (FeSP) i Verònica Soto, delegada Bon Preu-Esclat (FesMC).

El secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luis Aguilà, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a l’acte i ha recordat el llarg camí que queda per recórrer per aconseguir la igualtat real entre homes i dones. Per la seva banda, la secretària d’Igualtat i Formació Professional de la UGT de Catalunya, Eva Gajardo, ha volgut fer una crida a la societat a mobilitzar-se aquest 8 de Març. I ha animat a fer-ho “tothom; homes i dones, perquè per aconseguir aquesta fita hem de ser un sol equip”.  I ha donat una dada molt rellevant: “La bretxa salarial entre dones i homes se situava el 2015 en el 23,9%. El 2016 va baixar un 2,1% fins al 23,4%. Si continuem amb aquest ritme de reducció, la bretxa trigaria uns 350 anys a erradicar-se”.

Leave a comment