Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Lleida demana inspeccions per ‘dignificar’ l’habitatge d’alguns temporers de la fruita

El sindicat UGT terres de Lleida ha presentat aquest dilluns al matí una denúncia a Inspecció del Treball per tal que s’avaluïn les condicions d’habitatge dels temporers que fan la campanya de la fruita a la zona del Baix Segre. Segons ha explicat el secretari general del sindicat, Camil Ros, es tracta de descobrir si els temporers que malviuen en unes condicions que “no reuneixen els requisits mínims” són 3 o 4 casos aïllats o la situació està generalitzada.

img_rmatas_20170619-190614_imagenes_lv_propias_rmatas_dsc_1506-kr7G--992x558@LaVanguardia-Web
Ros ha recordat que aquest és un dels motius que va motivar les aturades de fa 3 setmanes a Seròs i la Granja d’Escarp i ha reiterat que el de garantir una vivenda digna als temporers és una clàusula que figura al conveni del camp que estableix un 10% del salari que perceben els treballadors que en la majoria dels casos provenen de fora. Ros ha explicat que el responsable d’indústries agroalimentàries del sindicat, Antoni Rodríguez, ha estat el responsable de portar la denúncia a la Inspecció del Treball aquest dilluns, motivada per les informacions que estan arribant els darrers dies sobre les pèssimes condicions d’habitatge que tenen alguns temporers que estan treballant a la campanya de la fruita al Baix Segre.

En aquest sentit, Ros ha recordat que “no valen excuses” per part dels empresaris del camp en dir si un temporer “s’ha de buscar vivenda o no” ja que si no cobra els 6’18 euros bruts que marca el conveni del camp se li ha de garantir un habitatge digne. Segons Ros, “en una situació com l’actual la gent ha de poder viure dignament i treballar dignament”.

Camil Ros ha fet aquestes declaracions en el decurs d’una trobada amb responsables de mitjans de comunicació a Lleida, acompanyat del secretari general del sindicat a Lleida, Luis Aguilà. La trobada també ha servit per posar de manifest, una vegada més, les pèssimes condicions d’inseguretat i deteriorament de l’edifici dels sindicats de Lleida i Aguilà ha advertit al seu responsable, l’administració de l’Estat, que si no es busquen solucions sortiran a treballar al carrer.

Leave a comment