Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya exigeix al Govern estatal que acati la sentència de la UE que equipara les indemnitzacions per acomiadament entre treballadors fixos i temporals

La UGT de Catalunya valora positivament la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que equipara les indemnitzacions per acomiadament entre treballadors fixes i temporals. Aquesta sentència constata que en el dret espanyol existeix una diferencia de tracte en les condicions de treball entre els treballadors i les treballadores  indefinits i els temporals. Una peça mes a afegir per a la constatació de que la legislació laboral espanyola es injusta i discriminatòria i que lluny de solucionar aquests desajustos els governs els han accentuat mitjançant les successives reformes laborals.

logougt

Amb aquesta sentència, els treballadors temporals podran reclamar una indemnització de 20 dies quan finalitzi el seu contracte, i aquells que estiguin en frau de llei -aquells que tenen un contracte temporal tot i ocupa un lloc de treball fix- podran reclamar fins a 33 dies per any treballat.

Per a la UGT de Catalunya, la resolució judicial del Tribunal de Justícia de la UE suposa la constatació de que el sistema espanyol de indemnitzacions es discriminatori i exigeix al Govern central que l’acati immediatament i en cas que no ho faci, emparant-se en la situació política actual que es viu a l’Estat, la UGT recorrerà als grups parlamentaris i al Parlament perquè aquesta discriminació sigui corregida via proposició de llei.

Leave a comment