Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT de Catalunya exigeix al Govern de la Generalitat que aturi el procés de creació del consorci sanitari de Lleida

És indignant i antidemocràtic que el Govern ignori les decisions del Parlament, que el va instar el passat 19 de març a aturar-lo

La UGT de Catalunya exigeix al Govern de la Generalitat que aturi immediatament el procés de creació del Consorci Sanitari de Lleida, tal com va aprovar el Ple del Parlament de Catalunya en la moció 190/X del passat 19 de març.

Entre d’altres, el Parlament “Insta el Govern a aturar el procés de creació del Consorci de Lleida, atès que no s’han complert els punts de la Moció 96/X que havien de garantir la participació de tots els agents implicats en el futur ens a fi de trobar la solució més òptima per a la gestió de la sanitat a les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran. Així mateix, constata que tampoc no li han estat presentats la planificació dels treballs i el calendari; les garanties sobre el control econòmic i financer; els estudis sobre les diferents opcions possibles, inclosa la integració a l’Institut Català de la Salut; el possible augment de la cartera de serveis; l’assignació de recursos a les diferents línies assistencials, ni els acords assolits pel procés de participació i els grups de treball, especialment en els aspectes laborals”.

Malgrat aquesta decisió del Ple del Parlament, el DOGC publica avui el projecte de constitució del Consorci Sistema Integral de Salut Lleida (SIS Lleida) i en fa l’exposició pública durant vint dies abans d’aprovar-lo definitivament per acord de Govern en un mes.

sanitat1

Des de la UGT de Catalunya trobem indignant i antidemocràtic que la Generalitat ignori les decisions del Parlament de Catalunya i actuï d’esquenes als legítims representants de la ciutadania. Per això exigim la paralització immediata del consorci i que s’obri un procés de debat i negociació sobre el futur de l’Institut Català de la Salut.

Al setembre, el nostre sindicat va votar en contra de la creació d’aquest consorci al Consell de Direcció del Servei Català de la Salut. Considerem que es creen les condicions perquè es pugui privatitzar la sanitat pública a la província de Lleida, ja que les entitats privades sense ànim de lucre podran formar part dels òrgans de govern del nou ens. Des de la UGT de Catalunya denunciem que el nou sistema perjudicarà la qualitat assistencial i no garantirà l’equilibri territorial, és a dir, una atenció sanitària pública de qualitat per a tota la població de la demarcació. A més, ens preocupa la situació laboral dels treballadors i les treballadores dels diferents ens que s’unificaran en el nou consorci.

Leave a comment