Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LA UGT CONVOCA 6 DIES DE VAGA AL JUNY I SETEMBRE A L’ENSENYAMENT PÚBLIC PER LES NOVES RETALLADES

560 professors substituts de les Terres de Lleida no cobraran el mes de juliol

153 docents amb un terç de jornada cobren 600 euros mensuals

Augmenten els alumnes (en 5.818) i es redueixen els professors (en 282)

 foto

La UGT ha convocat 6 dies de vaga parcial a l’ensenyament públic per al 2 i 7 de juny i per al 12, 14, 19 i 21 de setembre en resposta a l’anunci del Govern de noves retallades als treballadors/es de l’ensenyament públic.

El secretari general de la FETE UGT de Lleida, Ramon Moreno, ha explicat que la convocatòria respon a la reacció davant d’un anunci que “properament es materialitzarà amb un ordre de Govern” i que pretén “acarnissar-se un cop més amb els col·lectius més vulnerables”. En aquest sentit, ha explicat que aquestes retallades es traduiran amb:

  1. Els substituts amb més de sis mesos treballats durant aquest curs, que fins ara tenien dret a cobrar el juliol, deixaran de cobrar-lo.
  2. El Departament retira la reducció de 2 hores lectives als majors de 55 anys, que passarà a ser una reducció d’hores complementàries.
  3. No es comprometen a fer els nomenaments de setembre des del primer dia del mes.
  4. No es concreta una convocatòria d’oposicions per al curs vinent.

Tot això sense que en aquest moment hagi existit una negociació. Per tant, la UGT qualifica aquesta situació com “una vulneració del dret a  la negociació col·lectiva, un menyspreu a la representació sindical i per tant, a tots els docents de l’ensenyament públic”.

El responsable de l’Ensenyament Públic a la UGT de Lleida, Javier Giménez, ha recordat que les retallades se sumen a les ja aplicades fins al moment, que deixen en una precarietat molt accentuada als docents de les Terres de Lleida. Per exemple, mentre el nombre d’alumnes ha anat augmentat (en 5,818 des del començament de les retallades l’any 2011-2012), el nombre de professors ha disminuït (en 282). També ha assenyalat que hi ha 153 professors amb sous de 600 euros mensuals i que 829 docents que han treballat entre 6 i 9 anys, se’ls nega ara el complement relacionat amb la formació i la responsabilitat.

El sindicat ha fet una crida a la resta de sindicats, a docents i també a famílies a sumar-se a aquestes aturades parcials davant aquesta imminent nova onada de retallades que no fa més que aguditzar la difícil situació dels docents del nostre país.

Dades Informe Lleida 

Més informació: Ramon Moreno: 618 221 387

 

Leave a comment