Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La secció sindical de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida denuncia que a Autobusos de Lleida ‘en igualtat, seguim igual’

autobusos-lleidaLa secció sindical de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida denuncia que a Autobusos de Lleida no s’aplica correctament el Pla d’Igualtat de l’empresa. Una situació que vol fer palesa el sindicat, després de detectar que no s’ha contractat cap dona de forma indefinida des de l’any 2014.

Per part de la secció sindical de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida  s’ha demanat per activa i per passiva tant a l’empresa com al sindicat de CC.OO formar part de la comissió del Pla d’Igualtat, “però se’ns ha negat rotundament aquesta petició”.

El Pla d’Igualtat de l’empresa es va elaborar al 2007. Aquell mateix any es van adoptar algunes mesures a l’empresa, no obstant, “des d’aleshores no s’ha fet res més”, ha explicat José Luis Herreruela, delegat de la secció sindical de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida d’Autobusos de Lleida.

És per això que des del sindicat, i en marc del Dia de la Dona, denuncien la situació en aquest sector tan masculinitzat. “Des de l’any 2014 no s’ha contractat cap dona amb un contracte fixe, totes tenen contractes temporals. En els últims dos anys s’han fet 8 persones indefinides i cap ha estat una dona”, afegeix. Dels 91 treballadors/es que ocupem llocs de conducció dins l’empresa, solament 4 són dones; el que suposa un 3,6%.

 

Leave a comment