Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La plantilla d’SKIPALLARS anuncia vaga

Des de fa tres temporades, la 2011-2012, les estacions d’esquí pallareses d’Espot i Port Ainé van passar a estar gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Això va suposar la subrogació dels contractes vigents amb Gran Pallars i totes les condicions contractuals incloent-hi el conveni de Comerç d’empreses i subsectors sense conveni de l’any 2012.

Al entrar dins del grup FGC, les estacions pallareses vàrem estar incloses dins de la secció de turisme i muntanya de la pròpia empresa, que aglutina les diferents estacions d’esquí i explotacions de muntanya que gestiona FGC; La Molina, Vall de Núria, Tren del ciment, Tren dels llacs, Montserrat i Vallter 2000. Aquesta secció disposa d’un conveni específic, el conveni FGC de Turisme i muntanya, que respon a les condicions i necessitats concretes que suposa en el seu conjunt la càrrega de treball d’una estació d’esquí i que actualment s’està negociant.

baixa

Des de l’assemblea de treballadors d’Skipallars trobem inadmissible el greuge comparatiu que patim els i les que treballem a les estacions pallareses ja que tot i que realitzem la mateixa feina, treballem per la mateixa empresa i evidentment ho fem al mateix país, les nostres condicions de treball i remuneració salarial no són les mateixes que els companys i companyes que treballen a poc menys de 100 km. de distància, pel simple fet de tractar-se d’estacions d’esquí situades a la comarca amb menys densitat de població i la més mancada d’infraestructures i serveis públics de tota Catalunya. Resulta evident adonar-se’n, tenint en compte tot el que hem exposat, perquè els treballadors de les estacions d’esquí pallareses ens sentim doblement maltractats.

Reunits en Assemblea el 3 de desembre de 2014, els treballadors d’Skipallars a través del seu òrgan de representació, el comitè d’empresa, convoca VAGA GENERAL DEL 26 DE DESEMBRE DE 2014 AL 6 DE GENER DE 2015 I EXIGIM QUE SE’NS INCLOGUI EN L’ÀMBIT FUNCIONAL D’APLICACIÓ DEL CONVENI FGC DE TURISME I MUNTANYA ACTUALMENT EN NEGOCIACIÓ.

 

Leave a comment