Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LA MEITAT DELS ATURATS A LLEIDA TENEN MÉS DE 45 ANYS I PORTEN MÉS D’UN ANY PARATS

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, i la secretària de Benestar i Treball de la UGT de Catalunya, Laura Pelay, han presentat avui l’Informe de la Situació dels Aturats de més de 45 anys a Lleida.

RODA DE PREMSA UGT1

Segons l’estudi, a la demarcació de Lleida hi ha 12.831 persones aturades de més de 45 anys, el que representa un 44,20% del total d’aturats. El perfil de la persona aturada amb més de 45 anys és el d’un home; de 45 a 54 anys; amb una formació máxima de graduat escolar; i de nacionalitat española i provinent del sector serveis. Segons aquest perfil, la persona aturada de més de 45 anys, porta més d’un any sense treballar i cobra una prestació no contributiva de 426 euros.

Solé ha reclamat un pla d’emergència específic per aquest tipus d’aturats, atès que es tracta d’un col·lectiu ‘invisible’ per a molts plans d’ocupació. Així mateix, la secretària de Benestar i Treball, Laura Pelay, ha qualificat aquest col·lectiu com ‘els pobres del present, però també els pobres del futur’, ja que els actuals plans ocupacionals no van focalitzats específicament a reinsertar al món laboral aquestes persones.

L’informe també constata que més de 8.000 aturats de més de 45 anys no cobren prestacions per desocupació.

CONSULTA: Informe majors 45 anys Lleida (1)

Leave a comment