Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

LA AUDIÈNCIA DECLARA NUL L’ERO D’ATENTO: I ARA, QUÈ?

L’Audiència Nacional ha declarat nul l’ERO d’Atento.

Les causes que al·lega el jutge a declarar la nul·litat, són essencialment una vulneració dels drets sindicals per la no participació d’altres sindicats en el referèndum, dut a terme per conèixer l’opinió dels treballadors.

En els aspectes fonamentals de la sentència per la demanda plantejada pels sindicats CGT, STC, USO i IGC, com els criteris pels quals es van escollir els acomiadaments o la composició de la taula de negociació, això darrer reclamat per CIG, dóna la raó a l’empresa.

Tampoc mostra oposició a les causes econòmiques, organitzatives i productives al·legades per Atento per realitzar l’ERO.

Segons el jutge, aquest ERO ha estat declarat nul només solament per un defecte de forma en la realització del referèndum, lo cual ens fa pensar que si no haguéssim convocat el referèndum la sentència hagués estat molt diferent.

Això no fa més que refermar-nos en què l’acord proposat per la UGT als treballadors/es era sensat i anava en la bona direcció, ja que, vist el que s’ha vist, la sentència en cap moment s’oposa a la mesura d’acomiadament col·lectiu plantejada per l’empresa.

La pregunta que s’estaran fent els treballadors/es és, i ara què?

Tots aquests, estan replets d’incertesa tant pels acomiadaments com per la resta de la plantilla d’Atento. L’empresa pot recórrer la sentència del Tribunal Suprem, la qual cosa demostraria que entre un any i mig i do anys, fins que es dicti la sentència ferma. Això deixaria els acomiadaments en una situació complicada, ja que no sabem si la sentència seria en la mateixa línia o totalment diferent.

protesta_atento

Un altre escenari possible és que l’empresa executi sentència i torni a admetre els acomiadats, per la qual cosa tant els forçosos com els voluntaris haurien de tornar la indemnització rebuda i les prestacions per acomiadament. En aquest cas, els treballadors/es que no vulguin tornar, es veurien greument perjudicats per la sentència.

Vista la sentència que pràcticament avala allò plantejat per l’empresa, és possible que Atento presenti un altre ERO que podria afectar als mateixos o a d’altres treballadors/es, ja que s’obriria un nou procés de negociació.

Des de la UGT ens posem a disposició dels treballadors/es per aclarir tots els dubtes que tinguin sobre les conseqüències de la sentència

Leave a comment