Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

José Luis Aguilà, nou secretari general de la UGT-Terres de Lleida

José Luis Aguilà és des d’aquest dimecres el nou secretari general de la UGT-Terres de Lleida, en substitució de Núria Solé, ara secretària d’Organització de la UGT de Catalunya. Aguilà, únic candidat presentat per dirigir el sindicat a les Terres de Lleida, ha aconseguit un 68,42% de vots a favor de la seixantena de participants al Congrés de la UGT-Terres de Lleida.

ugt-congres-nou-secretari

En la sessió d’aquest dimecres s’ha aprovat una resolució per potencia el comerç de proximitat a Lleida; una altra per derogar la reforma laboral, la retirada de la LOMCE i per la recuperació dels serveis a la ciutadania; i una tercera resolució per demanar reforçar el òrgans amb més recursos humans i econòmics dels jutjats contra la violència vers les dones.

El nou secretari general de l’entitat a Lleida ha explicat que a partir d’avui la seva feina es centrarà en ajudar en tot el que sigui necessari a les tres noves federacions creades recentment dins la formació; apropar-se als moviments socials del territori per fer escoltar la seva veu i donar suport als més desfavorits; i continuar reivindicant i lluitant per la defensa de les dones. En aquest sentit, ha explicat que “el nou secretariat compta amb un número molt marcat de presència femenina”.

Aguilà considera que tot i que les dades que facilita l’administració pública mostren una certa millora quant al futur laboral, “per nosaltres el concepte no és la quantitat, sinó la qualitat”, ha apuntat. I ha afegit: “Ens trobem davant d’una contractació de menys qualitat i el que volem nosaltres és acabar amb aquesta pràctica que ens desfavoreix i ens empobreix encara més com a territori”.

Per la seva banda, Camil Ros, secretari general de la UGT a Catalunya, ha mostrat tot el seu suport a la nova directiva i els ha animat a seguir treballant de la mateixa forma que ho ha fet Solé. Tot i que ja ha avançat que no serà fàcil: “Estem veient que la sortida a la crisis està sent pitjor que la pròpia crisis. La gent si troba feina no és sinònim de sortir de la pobresa”. Per aquest motiu, ha afirmat que el camí és apostar per un sindicalisme “combatiu, de mobilització i de denúncia. També negociador, però no per continuar en la mateixa línia, sinó per canviar les coses”.

La nova secretaria està formada, a més de José Luis Aguilà, per Demelsa Mateos, secretària d’Organització; Eva Casino, secretària d’Acció Sindical i Salut Laboral; María Isabel Esqueta, secretària de Formació i Administració; i Ramon Moreno, secretari de Polítiques Socials i Ocupació.

Leave a comment