Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La UGT-Terres de Lleida organitza una jornada de treball sobre la inflació i la situació econòmica actual

ugt-jornada-inflacio-situacio-economica-merce-sala-14092022La UGT-Terres de Lleida ha organitzat aquest dimecres al matí una jornada de treball per a delegats, delegades, afiliats i afiliades, sobre la situació econòmica actual i el paper de la política econòmica. Una xerrada que ha anat de la mà de la Doctora Mercè Sala, professora titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de Lleida.

Sala, que ha volgut deixar constància que el futur és més atzar que coneixement econòmic, ha parlat de xifres “escandaloses” d’inflació. Unes dades estratosfèriques que “enfonsarà l’economia de la classe mitja”.

La professora Mercè Sala ha explicat durant la sessió de treball que l’augment de la inflació és a causa de diversos factors, principalment de tres: l’excés de diner, l’increment de la demanda i la manca de matèries primeres. Però alhora, aquesta experta assegura que la situació és molt difícil d’analitzar: “Tenim molt soroll a fora i té pinta de petar, però no sabem per on”. Per Sala, els tres problemes que més preocupen ara mateix són la inflació, el creixement i l’atur; “tres problemàtiques actuals difícils de gestionar conjuntament”.

ugt-jornada-inflacio-situacio-economica-merce-sala-14092022-1Ens trobem davant d’una situació molt complexa i molt complicada, que castiga com sempre als més febles, que són la classe treballadora”, ha apuntat José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I ha afegit: “Necessitem revertir la situació amb la negociació col·lectiva, però és cert que ens costa sang, suor i llàgrimes signar convenis per sobre del 5% d’increment”.

La jornada organitzada avui pel sindicat s’emmarca en la formació contínua i permanent que reben els membres de la UGT-Terres de Lleida, molt encarada a temes sindicals i laborals, aplicables a les empreses. “Una jornada necessària i diferent, vital per a poder afrontar la situació que es viu avui dia”, ha apuntat Aguilá.

Leave a comment