Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grupo Jorge dona d’alta a l’empresa a 350 treballadors que fins ara estaven subcontractats a Mollerussa

industrias_carnicas_UGT_FITAGGrupo Jorge ha donat d’alta a l’empresa un total de 350 treballadors de la seu de Mollerussa, que fins aquest mes de juliol treballaven subcontractats en altres empreses: 250 estaven a Rivasam, 20 a PPS i 80 a Fortune Pig.

Arran de les denúncies que UGT-FICA de Catalunya ha interposat contra el Grupo Jorge per cessió il·legal de treballadors i treballadores, s’ha revertit aquesta situació. Un canvi que afecta fins a 1.580 treballadors i treballadors a nivell català, que treballen a set centrals de les cinc empreses que el Grupo Jorge té a Catalunya. Persones que en un primer moment estaven contractades com a falsos autònoms; en una segona fase van ser contractats fraudulentament a través de terceres empreses i que ara han estat contractats directament per l’empresa Grup Jorge. D’aquest 1.580, 1.230 treballaven a la comarca d’Osona i 350 a Mollerussa.

Aquests 1.580 treballadors i treballadores suposen la regularització més important al sector carni a Catalunya en el darrer any, que es xifra en uns 6.200 treballadors i treballadores en total, amb el fet diferencial que aquests 1.580 treballadors han estat contractats directament per les empreses principals.

UGT-FICA Catalunya entén que els treballadors i treballadores de les indústries càrnies han de ser contractats per les empreses principals que és on realment treballen i continuarà denunciant totes les subcontractes, falses cooperatives, empreses mercantils i acords, que suposin tenir en precari els treballadors i treballadores, un estalvi milionari en sancions i l’incompliment de les seves obligacions tributàries amb les arques públiques.

Leave a comment