Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

FETE-UGT denuncia l’augment de l’abandonament prematur dels estudis

El passat 26 de maig l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT*) publicava les darreres xifres sobre abandonament prematur dels estudis; un concepte que engloba la taxa d’alumnat que, acabada l’escolarització obligatòria, no continua cap tipus de formació; no estudia i la gran majoria no treballa.

Mentre a la UE les dades corresponents al 2013 parlaven d’un 11’9% i es plantejava que al 2020 baixés al 10%; a Catalunya el percentatge era del 24’7% (un 30’5% dels nois i  18’6% corresponent a les noies)

Xifra alarmant, i més quan el mateix estudi de l’INDESCAT assenyala que la taxa d’abandonament ha pujat un 0’5% respecte al 2012, truncant-se una ratxa de millora ( hem de pensar que al 2008 estaven en el 32’9% i havien aconseguit reduir fins al 24´2 %)

Des de FETE-UGT de les Terres de Lleida valorem aquestes dades com el resultat de totes les retallades que s’han produït als centres educatius.

Qui deia que menys professorat, menys recursos i més alumnat no repercutiria en la qualitat del sistema? No marcaria la realitat dels nostres centres ni engrandiria la desigualtat entre el nostre alumnat?

Des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, la FETE-UGT, no ens cansarem de reclamar que es prioritzi en Educació i es recuperin les condicions de treball retallades aquests  darrers anys .20121115-Educació-VagaGeneral1-650x442

Necessitem eines per la detecció precoç de les dificultats, l’atenció a la diversitat i el seguiment de l’alumnat amb risc, que evitin els actual nivells d’abandonament prematur. Continuarem reclamant els Gabinets d’Orientació en tots els centres i l’ampliació de la xarxa d’EAPS (Equips d’Assessorament Psicopedagògic) hores d’ara desbordats.

Un país amb més de la meitat del seu jovent a l’atur, amb grans interrogants pel que fa a les seves expectatives de futur, no s’ho  pot permetre. FETE-UGT Terres de Lleida denunciarà qualsevol intent de maquillatge estadístic que s’utilitzi per amagar l’actual i trista realitat . 

Leave a comment