Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

L’estacionalitat continua marcant les xifres d’atur a la demarcació de Lleida

imagensocLleida ha tancat el mes de setembre amb 1.305 persones més a l’atur, un 5,66% més que el mes anterior. La dada de desocupats a la demarcació se situa ja en 24.353 persones -5.999 aturats més que fa un any-, segons les dades fetes públiques aquest divendres pel Ministeri de Treball. “L’atur no para de créixer i cada vegada ens preocupa més aquesta situació. L’estacionalitat que caracteritza les xifres d’atur a la demarcació, ara concretament amb la finalització de la campanya de la fruita, fa augmentar cada vegada més aquestes dades”, ha explicat José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

I no ens podem oblidar que l’atur continuarà augmentant en els pròxims mesos. “És cert que els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) ajudaran a aturar l’increment de desocupats i a què l’economia evolucioni favorablement d’aquí a uns mesos, però no ens podem oblidar tampoc que moltes persones que ara estan en ERTO podrien acabar en un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació)”, ha apuntat Aguilà.

En aquest sentit, el secretari general de la UGT-Terres de Lleida ha avançat que és imprescindible planificar ajudes econòmiques reals per a empresaris i autònoms, “per garantir els llocs de treball de tots els treballadors i treballadores que des del sindicat defensem”.

Leave a comment