Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els treballadors del sector públic reclamen la recuperació dels drets laborals perduts

La UGT-Terres de Lleida, IAC i CCOO han convocat aquest dijous una protesta a les portes de la Delegació del Govern de Lleida per reclamar totes les mesures socials i econòmiques que els treballadors del sector públic han perdut des de l’any 2012, quan es van iniciar les retallades.

“Volem el que es nostre”. Amb aquestes paraules les desenes de persones convocades han iniciat la mobilització. Pep Gonzàlez, secretari general de FSP-UGT de Lleida, ha explicat que en aquests moments, els treballadors públics catalans són els més perjudicats del país: “La resta SONY DSCde funcionaris han anat recuperant part de les condicions laborals acordades amb anterioritat. Nosaltres no”. En aquest sentit, ha afegit que “l’actual situació del Govern de la Generalitat no pot ser una excusa per no pagar. El Govern ha de trobar els mecanismes necessaris per retornar les condicions laborals a tots els treballadors”.

Entre les mesures que reclamen destaca la recuperació de la totalitat de la paga del 2012 en els exercicis 2015 i 2016; la no aplicació de forma retroactiva del descompte del 5% del salari de 2012, que impediria cobrar res de la paga del 2012; el reestabliment dels dies d’assumptes propis i vacances per raons d’antiguitat; l’establiment d’un calendari per la recuperació de les pagues de 2013 i 2014; i la recuperació de la complementació per reducció de jornada el primer any de vida del nadó.

Els convocants de la protesta han anunciat tantes mobilitzacions con siguin necessàries per acabar amb aquesta situació discriminatòria que pateixen els treballadors de la Generalitat.

Leave a comment