Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Els treballadors de CLH de Lleida, també afectats per l’anul·lació del conveni

COMPAÑÍA LOGÍSTICA DE HIDROCARBUROS (CLH) APROFITA LA REFORMA LABORAL PER DEIXA ELS SEUS TREBALLADORS SENSE CONVENI COL·LECTIU

Els extraordinaris beneficis obtinguts per la companyia no repercuteixen en els treballadors i les treballadores que els han fet possibles

La direcció de Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) va anunciar el passat 23 de desembre de manera unilateral i irresponsable que el conveni col·lectiu de l’empresa perdria la seva vigència a partir de l’1 de gener de 2017, deixant tota la plantilla sense els drets reconeguts en el seu conveni col·lectiu.

La Federació d’Indústria, Construcció i Agro de la UGT de Catalunya denuncia que la direcció de l’empresa, lluny de mantenir una voluntat negociadora per tractar d’arribar a un nou conveni col·lectiu que protegeixi els drets dels seus treballadors, el va deixar sense efecte l’1 de gener. I això quan, segons dades de l’empresa, només el primer trimestre de 2016 ha obtingut uns beneficis de 40 milions d’euros, incrementant de nou els seus ingressos d’explotació respecte l’any anterior, que ja van ser extraordinàriament bons.

Aprofitant-se de l’excusa que li suposa la pèrdua de la ultraactivitat que avala la reforma laboral del PP, de la qual en va fer ús el 2015, CLH intenta inaplicar les condicions laborals pactades en el conveni col·lectiu, sense seure a negociar amb els treballadors, els artífexs dels extraordinaris resultats de l’empresa i de l’increment de la quantitat i la qualitat de la seva activitat productiva.

FICA-UGT de Catalunya acusa a la direcció de CLH d’intentar degradar les condicions laborals dels seus treballadors, deixant-los sense conveni col·lectiu, quan la situació de la companyia és extraordinàriament bona, tal com la mateixa direcció ha fet públic, el que suposa una autèntica provocació vers la plantilla.

207-01-clh-puerto-de-motril

Tot i això, FICA-UGT de Catalunya intentarà reconduir la situació de diàleg a través d’una campanya de protesta, tant en l’àmbit intern de l’empresa com de cara a l’opinió pública, per denunciar que mentre l’empresa es vanta davant dels mitjans de comunicació de ser conciliadora i responsable amb la vida familiar dels seus treballadors, s’aprofita del quadre normatiu derivat de la reforma laboral del PP.

Implementarem les mesures que considerem oportunes en la defensa del conveni col·lectiu i dels drets laborals dels treballadors, a més d’acudir als tribunals de justícia per exigir responsabilitats a la direcció de CLH per la seva conducta antisocial i fraudulenta.

CLH, SA és líder en el sector del transport i emmagatzematge d’hidrocarburs, amb una xarxa d’oleoductes de més de 4.000 km i 40 instal·lacions, en què hi treballen 1.100 treballadors i treballadores.

Leave a comment