Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El Tribunal Laboral de Catalunya dictamina que tots els treballadors de les càmeres de fruita cobrin un mínim de 7,08 euros l’hora

pressecEl Cos d’Àrbitres del Tribunal Laboral de Catalunya ha donat aquesta setmana la raó al sindicat UGT-FICA de les Terres de Lleida, després que aquest exigís el mateix salari per tots els treballadors i les treballadores de les càmeres de fruita, independentment de si aquests són fixes o eventuals.

En el laude del procediment arbitral es detalla que “els treballadors eventuals, els quals la seva prestació de serveis no excedeixi els 120 dies a l’any, acollits al Conveni Col·lectiu de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruita i de Verdura de les comarques de Lleida 2017-2019, es fixa una quantitat de 7,08 euros l’hora, inclòs els conceptes, també la part proporcional de les vacances anuals no gaudides”.

A hores d’ara, a les comarques de Lleida no s’estava respectant aquest preu i per tant pel sindicat UGT-FICA de les Terres de Lleida s’estava donant una discriminació salarial, un fet tipificat com a delicte. La problemàtica va arribar després de l’aprovació del nou Salari Mínim Interprofessional.

Leave a comment