Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Denuncien una “retallada” sense escrúpols al sector de Correus a Lleida

Els sindicats UGT-Terres de Lleida, CCOO de Lleida i CSI-F han denunciat avui en una roda de premsa CONJUNTA que no descarten una vaga general si es manté la retallada d’un terç de la financiació pública en la Llei de Pressupostos de l’Estat.
ELS REPRESENTANTS SINDICALS, AVUI A LA RODA DE PREMSA.
La retallada, segons ha explicat Carlos Ruiz, representant de la UGT al Sector Postal a Lleida, precaritzarà els llocs de treball, retallarà plantilles i drets de treballadors, especialment en localitats com Lleida, La Seu d’Urgell, Balaguer, Mollerussa, Tàrrega i altres municipis que veuran reduïda la contractació per la cobertura per les vacances i/o baixes laborals. 
La UGT i la resta de Sindicats amb el 85% de la representació sindical a Correus, han traslladat als grups polítics iniciatives per rescatar el finançament retallada i aprovar un Pla de prestació del servei postal universal amb la finalitat que el Correu segueixi arribant a tots els nuclis de població i als més de 8 mil municipis del país. La retallada de 60 milions d’euros en el pressupost per al finançament dels serveis postals Espanyols és la gota que ha fet vessar el got i ha esgotat la paciència dels agents socials que no consentiran que l’empresa pública més gran del país es dessagni per una ferida oberta pel mateix govern que hauria de garantir la seva viabilitat en les condicions que atorga la pròpia Llei del Servei postal Universal. A Lleida, la retallada afectarà 150 treballadors d’una plantilla a la província de 590 treballadors.
Les organitzacions sindicals han assenyalat que aquesta retallada, llastarà el compte de resultats de Correus i empitjorarà el servei públic prestat reduint la qualitat, l’extensió i la regularitat del mateix.
Les organitzacions sindicals han iniciat una ronda de contactes i reunions amb els representants polítics a nivell estatal amb l’objectiu de posar en marxa una sèrie d’iniciatives orientades a rescatar el finançament retallada en el Projecte de Pressupostos Generals de l’Estat que actualment s’està debatent al Parlament. Les xifres, més enllà dels exemples, parlen per si soles: la retallada afectarà més de 16 milions de ciutadans de mitjanes i petites poblacions. A la nostra província, l’ajust pot implicar: un 15% de carters suprimits de les poblacions sense repartiment regular, un 25% de ciutadans afectats per la pèrdua o afebliment del servei postal, així com un 30% de quilòmetres de repartiment retallats. A més d’empitjorar el servei públic que es presta actualment a regularitat i en extensió: es corre el risc que el ciutadà deixi de rebre el correu cinc dies a la setmana, i serà el propi destinatari el que hagi de desplaçar per anar a recollir la seva correspondència-paquet, perquè el carter ja no arribarà al seu domicili més d’haver de recórrer diversos quilòmetres fins a l’oficina més propera, en produir el tancament de milers d’oficines petites que avui, en major o menor mesura ofereixen servei. Recalquem la urgent necessitat de corregir la retallada d’un terç del finançament actual per a la prestació del servei postal universal, quantia que per als sindicats ja estava molt per sota de la que requereix la prestació pública encomanada a Correus i el caràcter deficitari han de cobrir els Pressupostos Generals de l’Estat. La UGT i la resta de sindicats, a més, posem l’accent en que aquesta retallada estreta els marges per arribar a un acord en el conveni col·lectiu, bloquejat des de fa 3 anys i mig, i per al pacte salarial que s’està exigint després de més de 6 anys de congelació i retallada. Si no modificar-se el plantejament de la retallada pressupostària a Correus, els sindicats han advertit a Foment i al SEPI que estan apostant seriosament per la convocatòria d’una vaga general.

Leave a comment