Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Declaració de la UGT-Terres de Lleida davant la sentència del judici del procés

ugt-logoLa UGT-Terres de Lleida, juntament a la UGT de Catalunya, organització sindical plural, amb més de 130 anys d’història, que ha coexistit en règims polítics de tota classe i encapçalat tota mena de lluites històriques pels drets socials, laborals i democràtics. Davant la sentència dictada avui pel Tribunal Suprem, manifestem:

  • Davant de sentències que afecten drets socials i democràtics, la UGT sempre hem expressat públicament els nostres acords i desacords, i hem mantingut protestes i sortit al carrer. Com a exemples més recents, recordem els casos de la sentència de la manada o la de la banca per les clàusules terra.
  • La sentència que hem conegut avui afecta també drets socials i democràtics, no només de les persones afectades per la sentència. Significa la culminació de la judicialització d’un conflicte polític, i la presó que dictamina no podrà contribuir a resoldre’l, sinó que  empitjora i retarda una solució política. Per això, manifestem el nostre desacord amb la sentència que no resol el conflicte polític i denunciem la injustícia a què s’enfronten totes les persones condemnades.
  • La judicialització del procés ha provocat que es posin novament en qüestió els drets i llibertats d’expressió i de manifestació i, per tant, els drets pels quals hem lluitat tants anys des del nostre sindicat.
  • Tot el nostre suport a la companya Dolors Bassa en aquests moments tan difícils. La gent ugetista som al teu costat i volem que estiguis en llibertat, et volem entre nosaltres i et volem a casa envoltada de la gent que estimes. Des de la UGT no pararem de reivindicar i treballar per la teva llibertat.
  • La retallada del dret de manifestació ve de lluny, especialment des dels governs del PP, durant els quals més de 300 sindicalistes han estat encausats amb peticions de penes de presó per exercir el dret de vaga durant l’any 2012; per això, exigim la derogació immediata de l’article 315.3 del codi penal i de la llei mordassa.
  • Hem de construir aliances i tendir ponts per trobar una solució política a Catalunya. La sentència impedeix que hi hagi normalitat política. Per això, demanem diàleg i negociació al conjunt de partits, però especialment als governs català i espanyol. I, sobretot, una solució política immediata a la situació de presó.
  •   Considerem, a més, que la manca de resposta política al conflicte català manté aturades reclamacions socials i laborals molt importants per als treballadors i treballadores de Catalunya, com són la derogació de les reformes laborals i la llei mordassa.
  • Exigim a l’Estat que després de la jornada electoral es formi govern de manera immediata, per poder avançar en les polítiques socials aturades per la repetida incapacitat dels partits polítics a l’hora de formar govern.
  • Catalunya pateix greus problemes socials que requereixen solucions urgents, i que necessiten la plena dedicació dels governs per erradicar la precarietat i les desigualtats. Demanem al govern català que aprovi els pressupostos per poder avançar en aquestes prioritats.
  • Demanem a la ciutadania que la resposta a la sentència sigui el més àmplia possible, massiva, unitària i pacífica.

Leave a comment