Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Les xifres d’atur no mostren la veritable realitat lleidatana

atur_oficinaL’atur ha augmentat en 13 persones a la demarcació de Lleida en el mes de maig, una dada que situa la xifra total de desocupats a la demarcació en 23.492 persones, segons dades facilitades pel Ministeri de Treball. En relació amb l’any passat, aquesta dada ha augmentat en 4.732 persones respecte el mes de maig del 2019.

Per la UGT-Terres de Lleida, aquestes dades que no mostren la realitat dels ciutadans i ciutadanes de la demarcació de Lleida, on s’hi viu, igual que en moltes altres zones, dos realitats paral·leles: per una banda la gent afectada per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i per l’altra, les persones que directament han perdut la feina.

“Hem de ser molt curosos a l’hora de valorar aquestes dades. Podria passar que algunes, o moltes, de les persones afectades per un ERTO acabin veient-se afectats per un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) i aleshores les xifres d’atur augmentarien considerablement”, assegura José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. És per això, que cal esperar a valorar l’evolució de les dades d’atur durant els propers mesos, fins que la situació “millori” en certa manera i les xifres que es facilitin mostrin una mica millor la realitat de les nostres terres.

Leave a comment