Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Constituït el grup de treball del Pacte Social per Lleida amb els sindicats UGT i CCOO

ugt-pacte-socialL’Ajuntament de Lleida ha constituït avui dijous el grup de treball per a l’elaboració del nou Pacte Social de Lleida o Aliança estratègica social per al període 2020-23, un gran acord que impulsa la Paeria amb els sindicats majoritaris per tal d’acordar millores de tipus social per a tota la ciutadania i que es vincularan als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

La reunió, que s’ha celebrat telemàticament, ha comptat amb la participació per part de la UGT-Terres de Lleida del secretari de Política Social i Ocupació, Ramon Moreno; per part del govern municipal de les tinents d’alcalde de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, i d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos; i amb Cristina Rodríguez i Josep Rodríguez de CC.OO. Lleida.

La trobada ha servit per a constituir el grup de treball per a la revisió de l’acord, establir el funcionament de les reunions, que seran setmanals i telemàtiques, i per a valorar i compartir l’experiència global d’aquesta iniciativa. Els àmbits que es treballaran en les successives trobades seran els d’ocupació i responsabilitat social; pobresa energètica i habitatge; igualtat de gènere i educació; gent gran i cohesió social; cultura; mobilitat; joventut; esports; participació; gestió de serveis públics i noves tecnologies. La previsió és poder firmar el nou acord a finals d’any, cap al mes de novembre.

Els participants en la trobada han valorat molt positivament que es torni a engegar el Pacte i han destacat la necessitat d’aprofitar la crisi de la Covid per a repensar la societat i ajudar les persones. L’anterior pacte va assolir un 86% de compliment de les mesures plantejades i durant la reunió s’ha parlat també de la conveniència de potenciar-ne el seguiment i l’avaluació compartida. Així mateix han destacat la necessitat que els acords i assoliments del Pacte siguin sempre objectius compartits.

Leave a comment