Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració de la UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida per exigir un salari digne per la plantilla del comerç

ugt-petita-concentracioRepresentants de la UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida s’han concentrat aquest dissabte a la plaça de Sant Joan de la capital del Segrià per exigir un conveni digne per la plantilla del sector del comerç de la demarcació de Lleida. I és que els treballadors i treballadores dels establiments comercials han estat al peu del canó des de l’inici de la pandèmia i durant aquest any de crisi sanitària i econòmica no se’ls ha reconegut la seva tasca.

El conveni del sector està caducat des de l’any 2020. És  per això, que els dos sindicats s’han reunit en reiterades ocasions amb responsables de la Federació de Comerç de Lleida (FECOM) per negociar una pujada salarial d’aquestes plantilles, però sempre s’ha rebut un no com a resposta. “És imperdonable que els treballadors i treballadores del comerç continuïn amb el sou congelat. Han estat a primera línia de foc durant tota la pandèmia; van continuar treballant sense els Equips de Protecció Individual (EPI) adients; han vist com augmentaven les vendes… i encara s’han de conformar amb el salari que tenen?”, es pregunta Carme Valls, secretària d’Organització de la UGT-FeSMC de les Terres de Lleida.

La primera proposta plantejada per part dels dos sindicats va ser una pujada salarial de l’1% per l’any 2020 i d’un altre 1% per a l’any 2021. Al no ser acceptada, es va plantejar pujar un 2% durant l’any 2021, però tampoc es va aprovar. “És imperdonable que no acceptin aquesta pujada mínima en la situació que vivim. Estem parlant d’un augment de sou d’entre 8 i 12 euros al mes. Una xifra ridícula”, apunta Carme Valls.

Els sindicats no descarten noves mobilitzacions per seguir lluitant per aquesta pujada salarial. En aquest sentit, esperen que arran de l’acció d’aquest dissabte, la FECOM recapaciti i proposi una nova data de reunió per buscar una solució a aquesta problemàtica.

Leave a comment