Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració de la plantilla de transport sanitari per exigir les mateixes condicions laborals i salarials que el personal del SEM

concentracio-lleida-transport-sanitariTreballadors i treballadores de transport sanitari de tot Catalunya s’han concentrat aquest divendres al matí davant les portes de la seu d’ERC a la capital del Segrià per exigir les mateixes condicions laborals que té actualment el personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). En aquest sentit, Ramon Vilella, responsable del Transport Sanitari de la UGT-FeSP de Catalunya, ha explicat que la diferència entre uns treballadors i els altres és de “300 euros al mes i de 200 hores de diferència a l’any“. I ha afegit: “Al final fem tots la mateixa feina”.

A la demarcació de Lleida hi ha unes 450 persones que estan afectades per aquesta situació. És per això, que des del sindicat s’exigeix l’elaboració d’un pla per equiparar progressivament les condicions laborals i salarials. “No entenem com és possible que treballant frec a frec amb personal de l’empresa pública i fent exactament la mateixa feina, els treballadors que estem subcontractats cobrem molt menys sou que els companys de l’empresa pública”, afirma Vilella. I matisa: “Anem equipats igual, utilitzem els mateixos vehicles, compartim tasques… però cobrem menys i fem més hores. No s’entén”.

Pel que fa a equips de protecció individual (EPI) durant la pandèmia ens trobem amb la mateixa situació. “A l’empresa pública no li falta de res, però a la privada tenim el material amb comptagotes”, explica el responsable del Transport Sanitari de la UGT-FeSP de Catalunya. Per no parlar de les proves PCR i els tests serològics. A la plantilla subcontractada no se li ha fet cap prova encara a dia d’avui, mentre que al personal de l’empresa pública se’ls hi fa periòdicament.

Cal recordar que fa més de tres mesos que es va iniciar una vaga indefinida del sector de transport sanitari de Catalunya. Durant aquest temps, treballadors i treballadores afectats s’han intentat reunir amb responsables d’ERC (la Conselleria de Salut està gestionada per aquesta formació), el director del CatSalut i el gerent del SEM, però no han rebut resposta alguna. És per això que aquest divendres han volgut ‘provar sort’ a Lleida per mirar de trobar una solució, tot i que després d’intentar reunir-se amb ERC Lleida i amb l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, han rebut la mateixa negativa.

La protesta d’aquest divendres a la capital del Segrià també s’ha celebrat recentment a Tarragona i la propera setmana es durà a terme a Girona.

Leave a comment