Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració a Lleida en contra de l’ERO del Banc Sabadell

IMG_9279El sindicat UGT-Banc de Sabadell s’ha sumat aquest dimarts a la tarda a la concentració del Banc Sabadell a Lleida per protestar contra l’ERO que s’ha plantejat des de l’empresa i que suposarà l’acomiadament de 22 persones a la demarcació de Lleida; un total de 1.936 arreu de l’Estat. La mesura també implica el tancament de 496 oficines de les 1.539 que formen la xarxa actual, dues d’aquestes situades a Lleida.

Per evitar que s’arribi a aquesta situació, els sindicats han iniciat una sèrie de mobilitzacions arreu de l’Estat per defensar els llocs de treball dels empleats del banc, així com el manteniment dels serveis que s’ofereixen als clients. Els treballadors i treballadores es queixen de la falta d’empatia per part de la direcció i la seva ingratitud a l’hora d’imposar un ERO, ja que consideren  quan no sobra ningú i cap causa ho justifica.

La reducció de plantilla que presenta l’ERO comporta que moltes famílies es quedin a l’atur”, explica Manolo Garcia, secretari administratiu de la UGT-Banc de Sabadell. És per això, “que en cas d’arribar als acomiadaments, és necessari millorar les condicions d’aquestes persones; que es redueixi la quantitat de gent que es vol fer fora i que es valorin als treballadors i treballadores de les entitats bancàries; ja que en els últims anys han sofert una davallada de condicions laborals“, afegeix Garcia.

IMG_9272Des del Banc Sabadell anuncien aquest ERO com una necessitat per millorar el banc i construir un projecte de futur. No obstant, la UGT rebutja aquesta proposta i consideren que tot i les diverses reunions celebrades per arribar a un acord, “no se’ns ha escoltat en cap moment”.

És per això, que des de la UGT denuncien que aquest ERO no ha de ser autoritzat; i més després de conèixer les xifres dels últims mesos de 2021 de l’empresa: contractació de 200 nous empleats; creixement interanual dels beneficis en un 51,5% en el primer semestre d’aquest any, arribant als 220 milions d’euros; millora de les ràtios de productivitat; previsió de pagament de dividends; sortida voluntària de 1.800 persones al llarg del primer trimestre d’aquest any, basant-se en l’acord signat a finals de 2020; i un llarg etcètera.

Leave a comment