Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració a Lleida davant de BBVA en contra de l’ERO que planteja l’empresa

concentracio-contra-ero-bbva-10052021Treballadors i treballadores de BBVA s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a les portes de l’oficina que té l’entitat a la Rambla de Ferran de Lleida per reivindicar i mostrar el seu desacord amb l’ERO que planteja l’empresa, que afectarà un total de 84 empleats i empleades de la demarcació de Lleida. “Un de cada tres treballadors perdrà la feina, incrementant així, encara més, les xifres d’atur. Els empleats del BBVA hem estat sector essencial durant la pandèmia i ara el banc ens ho paga d’aquesta manera”, ha apuntat AnnaLo López, secretària d’Organització de la UGT-Terres de Lleida.

És per això que “des de la UGT exigim que BBVA redueixi dràsticament la xifra d’afectacions i que aquestes es produeixin de forma totalment voluntària. Exigim que es retiri el criteri de catalogació d’empleats com a recurs de sortida. Exigim que es reconegui que aquesta digitalització no arribaria a les ràtios actuals si no fos per la intervenció de la plantilla en l’acompanyament a la clientela”.

I és que aquests, els clients, també es veuran afectats per aquesta decisió. Amb l’ERO, desapareixeran el 40% de les oficines que té l’entitat, provocant un greu deteriorament en el servei que el banc dona als seus clients.

El sindicat UGT considera que BBVA s’està aprofitant de la pandèmia tant per retallar personal essencial com per retallar serveis bàsics a la clientela (tancament d’oficines, reducció d’horaris de caixes i cita prèvia per a gestions, etc). Una empresa que ha donat beneficis de 1.210 milions d’euros durant l’últim trimestre.

Per al nostre sindicat, aquesta decisió no és ètica. BBVA és un banc europeu líder en eficàcia i rendibilitat; es troba entre els tres millors bancs europeus en rendibilitat sobre capital i sobre actius; i té un folgat nivell de capital, molt superior a la reguladora, i no en perilla la viabilitat ni a curt ni a llarg termini. És per això que exigim revertir la situació i buscar una altra sortida a aquesta problemàtica.

Leave a comment