Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Concentració a Lleida contra les rifes il·legals

La Unió de Treballadors de l’ONCE (UTO-UGT) ha convocat avui al matí una concentració per protestar contra les rifes il·legals i exigir així a les administracions públiques el compliment de la llei. A la mobilització, que s’ha dut a terme a la Plaça de la Pau de Lleida, davant de la Subdelegació del Govern, s’hi han sumat desenes de persones.

Actualment a Lleida, es tenen comptabilitzades unes deu persones que venen a diari cupons il·legals. Des del sindicat ja han denunciat diverses vegades aquestes pràctiques, però consideren que les mesures adoptades no són suficients. Per aquesta raó, la campanya iniciada fa un any, ‘El joc il·legal no és un joc”, ha decidit mobilitzar-se i sortir al carrer per exigir a les autoritats competents que actuïn contra aquestes associacions, com ara la Organización Impulsora de Discapacitados (OID).SONY DSC

Amb la protesta d’avui, el sindicat també ha volgut denunciar que cada vegada apareixen més persones que s’aprofiten dels concursos que organitza l’ONCE per beneficiar-se ells. “Abusen de la imatge de la discapacitat, enganyen a la ciutadania amb productes sense cap tipus de seguretat, i posen en risc la labor social de l’entitat, així com els llocs de treball”, ha explicat Manuel Lorenzo, secretari general d’UTO-UGT.

Quan els compradors se n’adonen ja és tard. “A molts d’ells els hi venen cupons falsos i ho veuen quan han guanyat algun premi; quan van a cobrar el premi als venedors o punts de venda de l’ONCE i és allí quan els hi diuen que és una estafa”, afegeix Lorenzo, qui assegura que aleshores són els propis venedors de l’entitat a qui els hi toca el rebre, ja que la ciutadania s’enfada amb ells i fa que pensin que la loteria que es ven des de l’empresa no és seria.

En el total de l’Estat el número d’organitzacions il·legals és de 222, qui facturen uns 82 milions d’euros en vendes. En el cas de Catalunya, a finals de 2014 hi havia cinc associacions venent joc il·legal pels carrers.

Leave a comment