Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

CCOO I UGT CONVOQUEN VAGA AL SECTOR DEL METALL DE LLEIDA PEL DESBLOQUEIG DE LES NEGOCIACIONS DEL CONVENI

S’han convocat quatre jornades de vaga els dies 20 i 27 de setembre i 18 i 25 d’octubre
Aquest matí, els sindicats FICA-UGT i CCOO d’Indústria han registrat la convocatòria de vaga al sector del metall a la província de Lleida per exigir a la patronal el desbloqueig de les negociacions del conveni sectorial per avançar en la consecució d’un acord que garanteixi unes condicions dignes per als metal·lúrgics i metal·lúrgiques de Lleida. Inicialment, CCOO i UGT han convocat quatre jornades de vaga de 24 hores que es faran els dies 20 i 27 de setembre i 18 i 25 d’octubre.
DOCU_GRUPO
Després de més de quatre mesos de reunions entre les parts, les negociacions es troben en un punt mort davant la intransigència de la patronal. Els principals punts de desacord són en matèria salarial, en el qual les posicions entre ambdues parts estan molt allunyades, la patronal no accepta la clàusula salarial vinculada a l’IPC i planteja que operi a partir del 6%, una proposta que els sindicats considerem inassumible. Els sindicats també demanen garanties d’ocupació per als treballadors dels sectors de muntatge i manteniment, mitjançant la incorporació en el conveni d’una clàusula de subrogació.
Davant la impossibilitat d’avançar cap a un acord, l’actitud de bloqueig de la patronal ens aboca a la mobilització i no ens deixa més opció que convocar vaga al sector del metall de la província de Lleida.

Leave a comment