Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

El 65% dels autònoms lleidatans veuran reduïda la seva quota amb la reforma del RETA

rdp-ugt-autonoms-ctac-30032022La demarcació de Lleida té avui dia un total de 37.979 autònoms i autònomes, que suposen un 6,80% del total de Catalunya. Segons ha avançat aquest dimecres la presidenta de la CTAC-Autònoms de la UGT de Catalunya, Sandra Zapatero, el 65% d’aquestes persones veuran reduïda ara la seva quota mensual, gràcies a la reforma del RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms), “i no hauran de pagar més diners tal com han comentat algunes veus en els últims mesos”.

En aquest sentit, Zapatero ha explicat que des de la UGT s’està lluitant per estipular un “sistema just, solidari i equitatiu per tothom, és a dir, que les persones amb un major rendiment, també facin un major esforç contributiu”. I afegit: “Apostem pel repartiment de la riquesa. I és per això, que hem batallat dur per aconseguir les millors quotes pels treballadors autònoms”.

 

Perfil de l’autònom lleidatà
El perfil principal d’una persona autònoma a la demarcació de Lleida és un home (64%), d’entre 40 i 54 anys (45%), que es dedica principalment al sector de l’agricultura i la construcció, que no té persones a càrrec (80%). Del total d’autònoms i autònomes de la demarcació, més del 51% porten més de cinc anys amb la seva empresa.

José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida,  ha recordat que els autònoms són un col·lectiu molt important a la demarcació, “persones que fan la seva feina cada dia en unes circumstàncies diferents de la resta, no tan afavorides com en el cas d’un treballador que està en nòmina, per exemple“. És per això, que ha recordat la importància d’aquesta figura i la necessitat de què continuïn endavant, ja que en moltes ocasions, “també són ells qui creen llocs de treball”, ha afegit Aguilà.

 

Programa Consolida’t
La CTAC-Autònoms de la UGT de Catalunya  compta des de fa nou anys amb el Programa Consolida’t, un ‘màster’ per a treballadors i treballadores autònomes, que té un cost de 1.800 euros per persona, però que està finançat per la Generalitat de Catalunya i per tant, no té cap cost per les persones d’aquest col·lectiu.

El programa Consolida’t consisteix en una formació específica, enfocada en les necessitats del col·lectiu, a més de l’acompanyament d’un mentor o mentora durant quasi un any per realitzar assessoraments personalitzats.

Leave a comment