Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La demarcació de Lleida s’acosta als 30.000 aturats

atur-arxiuL’atur a la demarcació de Lleida ha caigut en 152 persones aquest mes de març, situant-se en 27.453 persones, un 25% més que fa un any. I tot i la variació respecte al mes anterior, a causa del relaxament de les restriccions per la Covid-19, la xifra del total d’aturats a les comarques lleidatanes preocupa cada vegada més.

“Cada dia veiem més a prop la xifra dels 30.000 aturats i això ens preocupa”, explica José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida. I afegeix: “No ens podem oblidar que aquestes xifres no inclouen el total de persones que es troben avui dia immerses en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i que quan la situació es recondueixi, n’hi haurà que es veuran a l’atur i aquesta dada creixerà, i molt”.

Aguilà ha fet una crida als diferents agents implicats en la generació d’ocupació per evitar que al mes de juny la demarcació de Lleida tingui més de 30.000 persones aturades. “Són dades ja molt preocupants, i hem d’evitar que aquest moment arribi”, ha comentat.

Segons dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball, del total de desocupats, 12.593 són homes i 14.860, dones. Així mateix, 2.373 de les persones a l’atur tenen menys de 25 anys. El sector serveis encapçala el rànquing per sectors, amb 17.740 inscrits, seguit de l’agricultura amb 3.585 i la indústria amb 2.433.

Leave a comment