Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

L’atur torna a pujar: dones, joves i majors de 45 anys, els més afectats

atur-lleidaDesprés de sis mesos consecutius de xifres d’atur a la baixa a la demarcació de Lleida, aquest mes de setembre torna a pujar. I ho fa en 216 persones; una dada que situa el total de desocupats en 20.029 persones, segons el Ministeri de Treball i Economia Social. Els sectors en els quals més ha crescut l’atur són l’agricultura i els serveis.

“Setembre sempre ha estat un mes marcat per una tendència negativa pel que fa a les xifres d’atur”, apunta Ramon Moreno, secretari de Política Social i Ocupació de la UGT-Terres de Lleida. “I no solament ens preocupen els sectors més afectats, com són l’agricultura i els serveis, sinó que també estem molt alarmats per les xifres d’atur juvenil, l’atur femení i l’atur de les persones majors de 45 anys”, comenta Moreno. I afegeix: “No solament tenen xifres nefastes, sinó que la problemàtica està enrocada i hem de treballar per desbloquejar-la”.

Paral·lelament, la contractació del mes de setembre ha caigut un 6,47% a la demarcació respecte al mes d’agost. Pel que fa al número de contractes, se n’han registrat un total de 16.611, 1.149 menys que a l’agost; dels quals 14.614 són temporals, i els 1.997 indefinits. “Les xifres parlen per si soles. La tònica general és la contractació temporal, i tot el que suposa: precarietat, salaris baixos, problemàtica en les condicions de vida dels treballadors i treballadores…”, apunta Moreno.

És per això, que el sindicat UGT exigeix lluitar per un salari digne; continuar augmentant el Salari Mínim Interprofessional (SMI), ja que la pujada recent de 15 euros és insuficient; derogar les reformes laborals; i enfortir les polítiques socials, entre altres aspectes. “I confiem que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya estiguin en aquesta línia”, explica Moreno.

Leave a comment