Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

L’atur disminueix a Lleida al juliol, però segueixen a l’alça els contractes temporals

atur_oficinaEl Ministeri de Treball i Economia Social informa que l’atur a la demarcació de Lleida al mes de juliol s’ha reduït en 1.884 persones, un descens del 8,34% respecte al mes de juny; situant-se ara la xifra de desocupats en 20.714 persones. No obstant, tot i encadenar-se cinc mesos consecutius a la baixa, la UGT-Terres de Lleida considera que les xifres no són bones, i que els números presentats continuen reflectint l’estacionalitat, la temporalitat i la precarietat que mes a mes es registra a les Terres de Lleida.

Independentment de l’increment de nous contractes laborals, 18.699 d’aquests han estat temporals, davant els 1.972 indefinits. “Aquestes dades ens mostren que el sistema laboral no està consolidat i que la mínima fluctuació fa trontollar la situació i es registren nous acomiadaments i més destrucció de feina”, apunta José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

“Per al nostre sindicat, aquestes dades d’atur no són bones notícies. No podem donar per bo que més del 90% dels contractes que se signen a la demarcació de Lleida siguin de caràcter temporal”, afirma Aguilà. I afegeix: “Si el nostre futur ha de ser el de l’estacionalitat i/o la precarietat laboral, seguirem generant treballadors pobres, persones que tot i tenir un lloc de feina no arriben a final de mes”.

En aquest sentit, el secretari general de la UGT-Terres de Lleida exigeix a les administracions competents “consolidar teixit industrial i crear ocupació de qualitat que generi contractes indefinits. Si no és així, serem incapaços de generar ocupació digna”.

Leave a comment