Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Atento pretèn acomiadar per accidents de treball o malaltia professional

Continuen les vagues convocades per al 17, 22, 29 i 31 de juliol

La UGT continua la seva lluita contra l’aplicació de l’ERO a Atento. A l’última reunió, que s’ha dut a terme avui 15 de juliol, l’empresa ha comunicat els seus criteris per l’acomiadament. Des del comitè d’empresa s’entenen com arguments arbitraris i injustos que permetrien acomiadar a la carta.

protesta_atento

La direcció d’Atento defensa els seus criteris com a objectius, racionals i iguals per a tots, sense tenir en compte l’Estatut de Treballadors, ni la definició d’absentisme, per exemple, considerant absències retribuïdes, accidents de treball, malaltia professional, etc. com a motiu d’acomiadament.

Atento amb aquestes mesures vol donar llisons i explotar als treballadors que continuïn a l’empresa, per a què no es faci ús és dels drets legalment adquirits, com ara les hores mèdiques.

Cal recordar què Atento pretén acomiadar, a través de l’ERO presentat, 823 treballador i treballadores a l’Estat Espanyol, 131 dels quals a Barcelona.

Després de l’èxit de les vagues del dia 15 i de la postura de la direcció d’Atento, el Comitè d’Empresa manté les aturades d’una hora (de 12 a 13 hores i de 18 a 19 hores) el 17, 22, 29 i 31 de juliol, i dues jornades de vaga de 24 hores per als dies 24 de juliol i 1 d’agost. El proper dijous l’empresa comunicarà una nova proposta perquè hagi voluntarietat en els acomiadaments.

Leave a comment