Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Assemblea de delegats i delegades de la UGT-Terres de Lleida per conèixer com aplicar els canvis en la reforma laboral a les empreses del territori

assemblea-ugt-21022022La UGT-Terres de Lleida ha celebrat aquest dilluns una assemblea informativa sobre la reforma laboral, en la qual hi han participat un centenar de delegats i delegades, interessats a conèixer en primera persona els canvis recents d’aquesta reforma. Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, ha estat l’encarregada de posar sobre la taula els nous convenis, els canvis en la contractació i els tipus de contractes laborals que es presenten a partir d’ara, entre altres aspectes.
Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya, ha posat sobre la taula que aquestes modificacions suposaran una eina molt important per a la negociació col·lectiva. “Ara necessitem que aquest canvi es faci efectiu a les empreses”, ha afegit. En aquest sentit, ha posat com a exemple les empreses multiservei, la plantilla de les quals cobraran uns 2.000 euros anuals més arran dels canvis en la reforma laboral. Una situació similar viuran els joves, per exemple, ja que amb un contracte laboral indefinit podran accedir ara al lloguer d’un habitatge. No obstant, Ros també ha volgut deixar constància que aquesta modificació no és un canvi definitiu, però sí que és el camí per reconduir la situació.
Per la seva banda, José Luis Aguilà, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha fet una crida a derogar totalment la reforma laboral, no solament una part com s’ha fet fins al moment. No obstant, s’ha mostrat satisfet amb les modificacions, per poder continuar endavant i millorar la qualitat de vida dels treballadors i treballadores, i que s’hagi apujat el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i es modifiquin els tipus de contractes.
assemblea-ugt-21022022-1L’acte ha finalitzat amb un torn obert de preguntes perquè els delegats i les delegades allí presents poguessin resoldre dubtes i fer preguntes amb relació a la modificació de la reforma laboral.
Al migdia, el sindicat UGT-Terres de Lleida ha organitzat un dinar-col·loqui sobre la reforma laboral amb els principals mitjans de comunicació lleidatans, per posar sobre la taula els canvis i modificacions d’aquesta reforma i quina serà la seva aplicació a la demarcació de Lleida. La situació dels temporers de la fruita a partir d’ara, ajudes per a persones aturades i manca de mà d’obra, situació dels MENA (Menors Estrangers No Acompanyats), indemnitzacions per acomiadaments, empreses multiservei i augments salarials… són alguns dels temes tractats durant la trobada.

Leave a comment