Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Àlvarez defensa a Lleida l’Acord Interprofessional de Catalunya com a una eina per millorar els salaris dels treballadors

El secretari general del sindicat UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha explicat avui a Lleida que l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC), signat entre sindicats i patronals ha de repercutir en els salaris dels treballadors. Àlvarez considera que l’AIC és una “eina” de cara les negociacions dels convenis col·lectius. UGT, d’altra banda, fa una crida a través d’un manifest a no votar aquells partits que no portin la derogació de la reforma laboral en els programes electorals. Acompanyat de la secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Núria Solé, el líder de la UGT a Catalunya ha recordat que cal derogar la reforma laboral per ser una eina clarament injusta i ineficaç.

IMG_3429

Àlvarez ha explicat que l’esborrany preveu “elements claus en la negociació dels convenis col·lectius”. El text aporta “noves eines i nous instruments per la gent que negocia els convenis”, ha afegit. “És el millor moment de retornar part d’aquesta millora als treballadors. I la millor manera de fer-ho es amb la negociació col.lectiva”, ha advertit.

El líder d’UGT ha indicat que l’objectiu és recuperar els convenis col·lectius i aconseguir que els convenis de les empreses deixin de prevaldre sobre els convenis sectorials. Amb la reforma laboral, hi hagut una “proliferació de convenis que han perjudicat les condicions de treball”, ha assenyalat. Àlvarez també ha assenyalat que hi ha un capítol de l’AIC que preveu que els salaris “incorporin elements” relacionats amb l’augment de la productivitat de les empreses, “que creix any rere any”.

IMG_3428

Pel que fa a la derogació, ha afegit que després de fer-se efectiva haurien de començar les negociacions per fer un nou estatut dels treballadors.

IMG_3442

El secretari general de la UGT de Catalunya ha fet aquestes declaracions a l’assemblea de delegats i delegades que ha tingut lloc avui a la Sala Jaume Magre de Lleida. El líder de la UGT també s’ha reunit amb els delegats de la UGT a Autobusos de Lleida per interesar-se per l’acomiadament de 2 conductors mentre estaven de baixa, als que la UGT-Terres de Lleida exigeix que es readmeti.

Autobusos 1

Leave a comment