Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Acció de protesta d’UGT-Terres de Lleida davant de l’antic Primayor per denunciar la situació del sector carni

La UGT-Terres de Lleida s’ha concentrat aquest dimarts al migdia davant de l’escorxador de Mollerussa –antic Primayor- per protestar contra les dures condicions laborals dels treballadors d’aquesta i de la majoria de les falses cooperatives del sector carni. Durant la mobilització, a la qual s’han sumat desenes de persones, s’han pogut sentir càntics com ‘No a les falses cooperatives’, ‘a Lleida no volen esclavitud’, ‘cooperatives explotadores’, ‘volem que s’apliqui l’estatut’ i ‘no volem mà d’obra barata’, entre d’altres consignes.

ugt-primayorAntonio Rodríguez, secretari general de la FITAG UGT de Lleida, ha explicat que la protesta és només una de les mobilitzacions que tenen previstes per denunciar la situació que es viu en el sector carni. “Des de la crisis fins ara, ha crescut, i molt, el nombre de falses cooperatives i falsos autònoms. Una situació que no podem permetre que continuï així”, ha denunciat.

Segons Rodríguez, actualment els escorxador el que fan és eliminar llocs de treball fixos i contractar falsos autònoms. “Uns treballadors que no tenen drets laborals, que han de treballar més de 10 hores diàries per assegurar-se un sou digne, que no tenen dies de festa i que no poden dir la seva perquè sinó els fan fora. I això és il·legal”, apunta Rodríguez, qui assegura que a aquestes lamentables condiciones es suma el fet de que no cobren cap plus de nocturnitat, perillositat… I afegeix: “Treballen en unes condicions tercermundistes”.

Per això ha anunciat que des del sindicat UGT-Terres de Lleida no pararan de mobilitzar-se fins que la situació millori i s’apliqui la nova llei de cooperatives. “Volem que la Generalitat descalcifiqui totes les falses cooperatives aparegudes en els últims anys i que els treballadors formin part de l’empresa, i per tant, tingui totes les condicions i els drets que els hi pertoca”, ha apuntat.

Leave a comment