Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

9 de cada 10 contractes signats a la demarcació de Lleida són temporals

La demarcació de Lleida ha tancat l’any amb 21.093 persones aturades, 817 menys que al desembre del 2017, el que suposa un descens del 3,73% interanual, segon ha informat aquest dijous el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Unes dades “poc positives” pel sindicat UGT-Terres de Lleida si ens fixem que nou de cada 10 contractes que es signen a la demarcació de Lleida són temporals. En aquest sentit, dels 10.928 contractes signats aquest de desembre de 2018 al territori lleidatà, 1.380 són indefinits, i la resta (9.548), temporals –la majoria de curta durada i precaris-. Unes dades que fan que es cronifiqui encara més la precarietat laboral i la pobresa.

imagensocI tot i les dades positives de l’any 2018, encara estem lluny de la situació d’abans de l’inici de la crisi. En comparació amb el desembre de 2007, a nivell de Catalunya, encara tenim 127.118 persones més en situació d’atur; hi ha 2.021 persones menys afiliades a la seguretat social; se signen menys contractes indefinits i més de temporals; i la cobertura de prestacions s’ha reduït en més de 25 punts percentuals.

És per això, que per a l’any 2019, la UGT s’ha fixat els següents objectius: derogar de forma immediata les reformes laborals imposades; acabar amb l’ocupació precària, temporal, de curta durada i els salaris baixos; utilitzar la contractació indefinida i la jornada complerta; eliminar els incentius de contractació temporal; a igual treball, igual sou, per lluitar contra la precarietat de les empreses multiserveis, falses cooperatives i falsos autònoms; reforçar el paper de la inspecció de treball; i aplicar un increment salarial pactat per l’any 2019 al 3%, entre d’altres mesures.

Leave a comment