Scroll Top
logo_ugt
Avinguda de Tortosa, 6 – 25005 – Lleida
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

OPINIÓ: ‘Una fita històrica de la UGT-Terres de Lleida’

Article de la UGT-Terres de Lleida

logo_ugt-cat_terres_de_lleida_2022_fons_vermell 2Ens trobem davant d’una fita històrica. Una remunicipalització llargament reivindicada pel nostre sindicat. Una lluita que ha costat anys de treball i esforç, però que finalment s’ha fet realitat gràcies a l’empenta del comitè d’empresa i de tots els treballadors i treballadores que formen part d’aquest servei. Estem parlant de la municipalització de la zona blava, el servei de grua i el dipòsit municipal, que torna a mans de la Paeria de Lleida després d’anys de reivindicació.

I és que cal recordar que aquesta petició s’inicia l’any 2016, quan finalitza l’acord entre l’empresa adjudicatària del servei i l’Ajuntament de la ciutat. Dos anys més tard, el 2018, surt a licitació el concurs, on constava que la nova empresa retallaria un 20% el nombre total de treballadores i treballadors que oferien aquest servei. Arran d’aquesta afirmació, el sindicat UGT va iniciar una sèrie d’assemblees amb la plantilla per decidir el seu futur; i es va acordar finalment, per majoria absoluta, que si no s’arribava a un acord i es mantenien aquest 20% de llocs de treball que es volien eliminar, es convocarien una sèrie de protestes i l’aturada del servei.

ugt-zona-blava-municipalitzacio-09012023

No obstant, a finals del 2018, el nostre sindicat va decidir denunciar aquesta licitació i portar el cas als tribunals. En aquest punt, la licitació s’atura i el jutge ordena una nova redacció del projecte; moment en el qual, la UGT proposa a l’equip de Govern una municipalització del servei i inicia una ronda de contactes amb els diferents grups polítics de la ciutat per estudiar la possibilitat que el servei de grua, dipòsit municipal i zona blava passi a mans de l’Ajuntament. Una mesura que s’estava aplicant ja en altres poblacions i que el sindicat volia implantar també a la ciutat de Lleida.

Arran de les diverses reunions -durant aquest temps es continua prorrogant el conveni-, alguns partits comencen a considerar la proposta del nostre sindicat com a prioritària. Fins a arribar a les eleccions del 2019, quan algunes formacions inclouen el compromís de fer un estudi de viabilitat de la remunicipalització del servei a través d’una empresa externa als seus programes electorals.

Ara, tres anys després d’aquestes trobades, i amb l’informe de viabilitat presentat, ERC i PSC, agafant el compromís existent, van portar la proposta de remunicipalització al ple del passat mes de juliol. Una moció que va ser aprovada i tirada en endavant, fent-se realitat aquest 2023 que ara iniciem.

És per això, que podem dir que arranquem el nou any molt satisfets de la feina feta des del sindicat UGT-Terres de Lleida i de la important fita històrica aconseguida per la ciutat de Lleida, gràcies a l’esforç dels companys i les companyes del nostre sindicat i dels membres del comitè d’empresa. Ara, els beneficis d’aquest servei revertiran a la ciutat, i no beneficiaran a una empresa privada. I això és el que hem d’aconseguir també amb altres serveis, com l’aigua i la llum!

Leave a comment